skip to Main Content

Over BAANPersoneel

Welkom bij Baan Personeel.

Wij verzorgen personeelszaken en werving en selectie voor diverse werkgevers in de regio IJmond en daarbuiten. BAANPersoneel is de regionale businesspartner voor uw bedrijf.

Bent u zoekende naar personeel? Dan komen wij in actie! Wij gaan opzoek naar de ideale kandidaat die past binnen de bedrijfscultuur. Uiteraard beslist u of de kandidaat geschikt is. Onze intentie is dat de werknemer na verloop van tijd een vaste aanstelling krijgt in uw organisatie. Wij bieden daarin twee opties. Een uitzendovereenkomst waarbij na loop van tijd de werknemer in vaste dienst treedt. Meestal is dit om en nabij de 1040 uur. De tweede optie is een direct contract bij uw bedrijf. Hiervoor rekenen wij een fee. Dit is afhankelijk van het loongebouw van de werkgever en de salariseis van de werknemer. Wij stellen de kandidaat voor per mail en geven daarbij gelijk aan wat het tarief is zodat dit vooraf duidelijk is.

Wie zijn wij?

Erik startte voor zichzelf in 1997 als HR-adviseur. Hij richtte in 2007 Baan Personeel op vanuit de overtuiging dat je met strategische personeelsplanning commerciële waarde kunt toevoegen aan bedrijven. En vanuit de ambitie om bedrijven daarbij écht te helpen. Door te sturen op duurzame inzetbaarheid van mensen, vast en in een flexibele schil. Hij heeft zijn roots in de IJmond en een grote affiniteit met de sectoren die hier van oudsher sterk vertegenwoordigd zijn: de bouw, de techniek, de transport, de hout- en meubelbranche. Inmiddels is hij dan ook een gewaardeerd adviespartner bij veel bedrijven in de regio.

“Ik run mijn eigen bedrijf, én ik draag bij aan het resultaat van andere bedrijven. Wat ik veel zie is dat HR op het bordje ligt van de administratie. Wij worden pas gevraagd als er een probleem is, een langdurig ziekteverzuim, een ontslag of een re-integratietraject. Maar met goed personeelsmanagement kun je zoveel verschil maken als organisatie. Het is een heel belangrijke tool, een eigen afdeling die geen geld kost, maar geld op gaat leveren. Dat goed inrichten, met de juiste mensen en slimme oplossingen en dan continu met je scanner erlangs. Dat is waar ik bedrijven in begeleid. Omdat we de IJmond door en door kennen, kunnen we ook creatieve oplossingen bedenken. De juiste verbindingen leggen. We kunnen als regio nog zoveel sterker worden. Als we voor én met elkaar aan de slag gaan.”

Arno zette binnen Baan Personeel de werving en selectie-tak op en is sinds 2008 verantwoordelijk voor recruitment en bemiddeling. Deze dienstverlening vult die van Erik perfect aan. Om invulling te geven aan de strategische personeelsplanning zijn immers goeie mensen nodig. Zowel voor de vaste kern als voor het flexibele team daaromheen. Mensen waar opdrachtgevers van op aan kunnen. De juiste mensen op de juiste plek, dat is met zoveel ervaring vaak snel voor elkaar. Of het nou om vakmensen gaat, om kenniswerkers of om ongeschoolde mankracht. Waar Arno zich vooral voor inzet, is de coaching voor de lange termijn. Zodat werknemers én opdrachtgevers er beter van worden. Ook dat is investeren in de regio.

“Natuurlijk, we komen bij veel bedrijven in de IJmond over de vloer, dus de kans op werk is bij ons heel groot. Maar Baan Personeel is géén standaard uitzendbureau. We gaan ook met werknémers een relatie aan voor de lange termijn met als uiteindelijk doel een vast dienstverband bij de klant. We leren ze kennen en we begeleiden ze waar dat nodig is. We laten ze ook niet meer los. Dat klinkt misschien ouderwets sociaal, maar als je die jongens echt op weg helpt, en ze gaan stappen maken, dan gaan ze voor je door het vuur. En daar kunnen onze opdrachtgevers op bouwen.”

Dave is sinds 1 januari 2021 begonnen bij Baan Personeel. Hij ondersteunt Arno op het gebied van werving en selectie. Daarnaast houdt hij zich bezig met de marketing voor het bedrijf. Dave heeft eerst drie maanden proefgedraaid om zo het bedrijf te leren kennen en alvast een begin te maken aan het marketingverhaal. Hij zorgt ervoor dat Baan Personeel digitaal zichtbaar is voor zowel werkgever als werknemer.

‘’Toen Baan Personeel mij vroeg om aan de slag te gaan met de marketing was ik direct enthousiast. Ik heb de opleiding Commerciële Economie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn studie heb ik eerst drie maanden stagegelopen bij het bedrijf om zo alle ins en outs te weten te komen. Ik hield mij bezig met het schrijven van een marketingplan om zo een goede basis te hebben voor de kansen van het bedrijf. Nu ik daadwerkelijk ben gestart, zet ik mij volledig in. De kansen en ideeën uit mijn marketingplan ben ik van plan uit te werken om zo BAANPersoneel op de kaart te zetten.’’